Levend Bloed Analyse

Levend Bloed Analyse en Vrije Radicalen Test

Eén druppel bloed is genoeg om veel te kunnen vertellen over je gezondheid. Met behulp van een microscoop, camera en beeldscherm kunnen we bekijken hoe gezond jouw bloed is.

Levend Bloed Analyse, wat houdt dat in?

Door middel van een vingerprikje worden er enkele druppels bloed bij je afgenomen. Het prikje gebeurt met een steriel wegwerpnaaldje. De druppels worden op een glaasje aangebracht en dit wordt onder de microscoop gelegd. Omdat er een camera gekoppeld is aan de microscoop kan je op een monitor meekijken en zien hoe jouw eigen bloed er uit ziet. Doordat de druppel 1.400 x wordt vergroot zijn de afzonderlijke rode en witte bloedcellen duidelijk zichtbaar. Die ene druppel is representatief voor alle bloed in je lichaam en hier zijn allerlei dingen uit af te lezen.

Gezonde bloedcellen
Gistcellen in het bloed
Aan elkaar geplakte bloedcellen

Bij Levend Bloed Analyse (LBA) wordt naar de kwaliteit van het levende bloed gekeken en dat is totaal anders dan een regulier bloedonderzoek bij huisarts of ziekenhuis wat een kwantitatieve analyse is van bloed waarvan de cellen niet meer leven. Omdat het bloed nog leeft tot 20 minuten na afname, zie je alle cellen en eventuele micro-organismen bewegen in het preparaat. De samenstelling, de vorm, de beweeglijkheid en de groepering van bloedcellen en de aanwezigheid van micro-organismen (parasieten, schimmels etc.) kunnen aanwijzingen geven over hoe gezond je bent, of over bepaalde tekorten of stoornissen in het lichaam.

We bekijken het levende bloed met twee verschillende microscopen: met een FaseContrast en met een Donkerveld microscoop. Deze microscopen hebben een verschillende manier van belichten waardoor je met de ene microscoop andere dingen zichtbaar kan maken dan de andere. Daarnaast maken we ook altijd een preparaat met opgedroogde druppels bloed voor de Vrije Radicalen Test.

Wat is een Vrije Radicalen Test?

De Vrije Radicalen Test (VRT) wordt ook wel Droog Bloed Analyse genoemd. Deze test geeft aan in hoeverre jouw lichaam is belast met vrije radicalen. Dit zijn hele kleine ‘afvalproducten’ die afkomstig zijn van bijvoorbeeld slechte voeding, stress, sigarettenrook, straling, chemicaliën of medicijnen. Het zijn stoffen die in ons lichaam veel schade aanrichten. Bij deze test gaan we onder de microscoop (en via het beeldscherm) een opgedroogde bloeddruppel bekijken. De manier waarop het bloed stolt en de patronen die daarbij zichtbaar worden kunnen informatie geven over allerlei aandoeningen.

Gezonde bloedstolling
Vrije radicaal schade
Calcium deficiëntie

Op deze manier kunnen we aanwijzingen krijgen over bijvoorbeeld

 • tekorten aan bepaalde vitaminen en mineralen
 • slechte doorbloeding
 • stress (emotioneel of fysiek)
 • vrije radicalen (tekenen van vroegtijdige veroudering en schade aan bloedcellen)
 • verzuring van het lichaam
 • aanwezigheid van zware metalen
 • darm- en/of leverbelasting
 • aanwezigheid van parasieten, gisten of schimmels

Naar aanleiding van de Levend en Droog Bloed Analyse kan je een voedings- of supplementenadvies krijgen. Nadat je dit advies gedurende een bepaalde periode hebt toegepast kunnen we opnieuw een Levend Bloed Analyse doen om te controleren of het bloed zich hersteld heeft.

Blog van de bekende vitaliteitscoach Jesse van der Velde: Levend Bloed Analyse waardevolle aanvulling op klassieke bloedanalyse.

Levend Bloed Analyse en NES Health therapie

Met de NES Health Gezondheids-scan kan ik jouw energetische lichaamsveld oftewel Human Body Field ‘lezen’ en vaststellen wat de zwakste schakel in jouw gezondheid is. De scan geeft o.a. aan hoe goed jij in staat bent om voedingsstoffen op te nemen en te verwerken. De scan kan géén fysieke tekorten aantonen. Deze fysieke tekorten zijn met behulp van de LBA en VRT wél zichtbaar te maken.

Zo kunnen bijvoorbeeld klachten als vermoeidheid, duizeligheid en concentratieproblemen te maken hebben met een energetische disbalans, dit is met de NES Health scan te meten en te corrigeren. Maar dezelfde klachten kunnen ook te maken hebben met een tekort aan vitamine B12 en/of ijzer. Deze tekorten zijn met Levend Bloed Analyse goed zichtbaar te maken en daarna met een supplement te herstellen.

Ja ik wil graag meer informatie of een afspraak maken

9 + 2 =

 • T 0561 - 61 60 96
  W www.sananova.nl
  • KvK-nummer: 01140890
  • AGB praktijkcode: 90-51036
  • AGB Zorgverl.code.: 90-042249